Przepisy Lekka zupa z owocami morza
Składniki
250 g owoców morza (zamrożona mieszanka)
250 g ryby morskiej (np. łososia)
200 ml mleczka kokosowego
1 op. włoszczyzny (ok. 500 g - marchew, pietruszka, seler, por)
1 papryczka chili
2 cm imbiru
5 łyżek pokrojonych pomidorów z puszki
100 g makaronu ryżowego
czerwona pasta curry (według preferencji smakowych)
sos ostrygowy
oliwa z oliwek
szczypiorek
1 limonka
sól
pieprz
Sposób przygotowania
 alt=
1
Obierz warzywa i gotuj w 2 l wody przez 1 godzinę. Po tym czasie odcedź warzywa.
 alt=
2
Obierz imbir i pokrój w kostkę. Papryczkę chili przekrój, pozbądź się pestek i też pokrój w kostkę.
 alt=
3
Rybę umyj i dodaj do odcedzonego wywaru. Gotuj 5 minut.
 alt=
4
Chili i imbir przesmaż na 1 łyżce oliwy. Dodaj pastę curry (pamiętaj, że pasta jest pikantna). Całość dodaj do wywaru.
 alt=
5
Wyciągnij rybę z wywaru. Przełóż do niego owoce morza i makaron. Całość gotuj 5 minut.
 alt=
6
Dodaj do garnka pomidory. Dopraw zupę sosem ostrygowym, solą, pieprzem i/lub pastą curry.
 alt=
7
Na koniec dodaj mleczko kokosowe i wymieszaj.
 alt=
8
Zupę podawaj z kawałkami ryby, szczypiorkiem oraz ćwiartką limonki.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 18.07-24.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4