Przepisy Lekka zupa z owocami morza

Składniki

250 g owoców morza (zamrożona mieszanka)

250 g ryby morskiej (np. łososia)

200 ml mleczka kokosowego

1 op. włoszczyzny (ok. 500 g - marchew, pietruszka, seler, por)

1 papryczka chili

2 cm imbiru

5 łyżek pokrojonych pomidorów z puszki

100 g makaronu ryżowego

czerwona pasta curry (według preferencji smakowych)

sos ostrygowy

oliwa z oliwek

szczypiorek

1 limonka

sól

pieprz

Sposób przygotowania

 alt=
1

Obierz warzywa i gotuj w 2 l wody przez 1 godzinę. Po tym czasie odcedź warzywa.

 alt=
2

Obierz imbir i pokrój w kostkę. Papryczkę chili przekrój, pozbądź się pestek i też pokrój w kostkę.

 alt=
3

Rybę umyj i dodaj do odcedzonego wywaru. Gotuj 5 minut.

 alt=
4

Chili i imbir przesmaż na 1 łyżce oliwy. Dodaj pastę curry (pamiętaj, że pasta jest pikantna). Całość dodaj do wywaru.

 alt=
5

Wyciągnij rybę z wywaru. Przełóż do niego owoce morza i makaron. Całość gotuj 5 minut.

 alt=
6

Dodaj do garnka pomidory. Dopraw zupę sosem ostrygowym, solą, pieprzem i/lub pastą curry.

 alt=
7

Na koniec dodaj mleczko kokosowe i wymieszaj.

 alt=
8

Zupę podawaj z kawałkami ryby, szczypiorkiem oraz ćwiartką limonki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4