Przepisy Lekka zupa jarzynowa z makaronem

Składniki

2 marchwie (młode)
100 g zielonej fasolki szparagowej
1 cebula
3 cm selera korzeniowego
1 korzeń pietruszki
½ pęczka świeżego koperku
50 ml śmietany kwaśnej
1 l wody
½ kostki rosołowej (instant)
1 łyżka masła
120 g makaronu świderek
sól
pieprz czarny mielony
liść laurowy
ziele angielskie

Opis

Zagotuj wodę w garnku. Dodaj kostkę rosołową i łyżeczkę soli do smaku. Do gotującej się wody włóż pokrojone w kostkę, oczyszczone warzywa i gotuj przez ok. 30 min.

W międzyczasie przygotuj makaron według opisu na opakowaniu.

Pod koniec gotowania dodaj do zupy liść laurowy, ziarnko ziela angielskiego, łyżkę masła, posiekany koperek oraz śmietanę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Do talerzy włóż makaron i zalej wywarem ze śmietaną. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.09-23.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8