Leczo z papryki i cukinii
Składniki
2 kiełbasy podwawelskie
125 ml bulionu
2 duże cebule
8 papryk
4 małe cukinie
2 łyżki oregano
1/2 łyżeczki chili
125 ml soku pomidorowego
przyprawy: sól, pieprz
Sposób przygotowania
1
Cukinie umyj, pokrój w półplasterki, oprósz solą i odstaw. 
2
Pokrój kiełbasę, cebule i papryki.
3
Na dnie garnka rozgrzej oliwę i podsmaż na niej kiełbasę z cebulą. 
4
Na oliwie po cebuli podsmaż pozostałe plastry cukinii i paprykę z oregano i chili. Dodaj z powrotem kiełbasę z cebulą,  dolej pół szklanki bulionu i duś pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Na koniec dodaj sok pomidorowy, sól i pieprz. Gotuj jeszcze chwile bez pokrywki, żeby smaki się przegryzły, a sok pomidorowy trochę się zredukował. Podawaj z ryżem na sypko.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
70 min.
Dania główne
2 miesiące temu
160 min.
Zupy
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Napoje