Przepisy Leczo z papryki i cukinii

Składniki

2 kiełbasy podwawelskie

125 ml bulionu

2 duże cebule

8 papryk

4 małe cukinie

2 łyżki oregano

1/2 łyżeczki chili

125 ml soku pomidorowego

przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania

 alt=
1

Cukinie umyj, pokrój w półplasterki, oprósz solą i odstaw. 

 alt=
2

Pokrój kiełbasę, cebule i papryki.

 alt=
3

Na dnie garnka rozgrzej oliwę i podsmaż na niej kiełbasę z cebulą. 

 alt=
4

Na oliwie po cebuli podsmaż pozostałe plastry cukinii i paprykę z oregano i chili. Dodaj z powrotem kiełbasę z cebulą,  dolej pół szklanki bulionu i duś pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Na koniec dodaj sok pomidorowy, sól i pieprz. Gotuj jeszcze chwile bez pokrywki, żeby smaki się przegryzły, a sok pomidorowy trochę się zredukował. Podawaj z ryżem na sypko.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4