Labraks zapiekany w warzywach
Składniki
1 kg labraksa
240 g sera żółtego
3 pomidory
2 papryki zielone
2 papryki czerwone
1 cebula
2 ząbki czosnku
pęczek natki z pietruszki
2 łyżki oliwy
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Rybę oczyść z łusek i usuń wnętrzności. Odetnij głowę i płetwy. Wyjmij kręgosłup oraz ości, a następnie wyfiletuj i posól do smaku.

Cebulę i czosnek obierz, pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej oliwę. Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż cebulę i czosnek. Wyjmij warzywa z patelni (cebulę i czosnek), a na pozostały olej wrzuć rybę i smaż, aż będzie miękka.

Papryki i pomidory umyj, posiekaj na małe kawałki, dodaj do ryby. Przypraw do smaku.
Delikatnie wymieszaj i smaż wszystko razem przez ok. 5 - 7 min.

Podziel całość na 4 porcje i każdą przełóż do osobnego, żaroodpornego naczynia. Posyp tartym serem i pietruszką. Piecz, aż ser się rozpuści i zarumieni. Możesz także zapiekać wszystko w jednym naczyniu i porcjować później.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
70 min.
Dania główne
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne