Przepisy Labraks zapiekany w warzywach

Składniki

1 kg labraksa

240 g sera żółtego

3 pomidory

2 papryki zielone

2 papryki czerwone

1 cebula

2 ząbki czosnku

pęczek natki z pietruszki

2 łyżki oliwy

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Rybę oczyść z łusek i usuń wnętrzności. Odetnij głowę i płetwy. Wyjmij kręgosłup oraz ości, a następnie wyfiletuj i posól do smaku.

Cebulę i czosnek obierz, pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej oliwę. Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż cebulę i czosnek. Wyjmij warzywa z patelni (cebulę i czosnek), a na pozostały olej wrzuć rybę i smaż, aż będzie miękka.

Papryki i pomidory umyj, posiekaj na małe kawałki, dodaj do ryby. Przypraw do smaku.
Delikatnie wymieszaj i smaż wszystko razem przez ok. 5 - 7 min.

Podziel całość na 4 porcje i każdą przełóż do osobnego, żaroodpornego naczynia. Posyp tartym serem i pietruszką. Piecz, aż ser się rozpuści i zarumieni. Możesz także zapiekać wszystko w jednym naczyniu i porcjować później.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4