Przepisy Labraks na patyku w stylu azjatyckim
Składniki
3 labraksy w całości
1 pęczek kolendry 
1 łyżka marynowanego imbiru
1 duży ząbek czosnku
1/2 papryczki chilli
2 suszone liście limonki kafir
1 łyżeczka trawy cytrynowej
1 łyżka sezamu
1 łyżka sosu rybnego
1 łyżka mirinu
1 łyżka oleju sezamowego
2 łyżki sosu sojowego
1 limonka
Sposób przygotowania
 alt=
1
Labraksy oczyszczamy z łusek, obcinamy głowy wraz z przednimi płetwami i dokładnie myjemy. Osuszamy ręcznikiem papierowym. Ryby nacinamy dość głęboko z obu stron, w odstępach 1,5–2 cm. Następnie ryby nabijamy na długie patyki do szaszłyków (jeśli patyczki są zbyt giętkie, nabijamy rybę na dwa na raz).
 alt=
2
Czosnek i papryczkę drobno siekamy. Łączymy z pokruszonymi w moździerzu liśćmi kafiru, dodajemy trawę cytrynową, sezam, sos rybny, mirin, olej sezamowy i sos sojowy. Całość mieszamy i nacieramy dokładnie ryby wewnątrz i na zewnątrz. Limonkę kroimy w półplasterki i wtykamy je w co drugie nacięcie na rybie.
 alt=
3
Kolendrę i marynowany imbir siekamy. Dodajemy do pozostałej marynaty, mieszamy i tak przygotowaną mieszanką nadziewamy wnętrze ryb. Ryby grillujemy z dwóch stron, aż skóra się przyrumieni, a mięso stanie się białe. 
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
255 min.
Przystawki
2 3 4