Przepisy Kwaśnica

Składniki

ok. 200 g żeberek wieprzowych

20 g wędzonej słoniny

ok. 100 g mocno ukiszonej kapusty

3 szkl. soku z kiszonej kapusty

1 kg ziemniaków

kilka ziaren ziela angielskiego

liść laurowy

kilka ziaren czarnego pieprzu

1 ząbek czosnku

kminek do smaku

przyprawy: sól, czarny pieprz

Opis

Do garnka wlej 1,5 l wody, dodaj żeberka, słoninę, ziele angielskie, listek laurowy, pieprz w ziarnach i gotuj całość do miękkości mięsa przez ok. 2 godziny. W międzyczasie obierz ziemniaki i ugotuj w osolonej wodzie.

Do gotowego mięsnego wywaru dodaj pokrojoną kapustę kiszoną, ząbek czosnku, kminek, sól i pieprz. Całość gotuj przez ok. 15 minut. Następnie dolej sok z kapusty – można to robić stopniowo, sprawdzając za każdym razem smak zupy. Całość gotuj jeszcze ok. 5–10 minut.

Zupę podawaj z pokrojonymi w kostkę ugotowanymi ziemniakami, pokrojonym mięsem i pieczywem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4