Przepisy Kurki w śmietanie

Składniki

250 g kurek

150 ml słodkiej śmietanki

1 cebula

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

1 łyżka cytryny

1 łyżka oliwy

przyprawy: sól, świeżo zmielony pieprz

Opis

Kurki dobrze umyj (warto włożyć kurki na chwilę do gorącej wody wymieszanej z solą, a następnie odcedzić i przepłukać ponownie w wodzie, tym razem bez dodatku soli) i oczyść. Wrzuć grzyby na suchą patelnię, pozwól im puścić sok. Trzymaj kurki na patelni dopóki sok nie odparuje (ok. 10 min). Następnie podlej olejem i podduś z cebulką na wolnym ogniu (ok. 10 min). Skrop cytryną i zalej śmietanką, wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem i jeszcze chwilę podduś. Na koniec posyp natką pietruszki. Podawaj od razu z podpieczoną bagietką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4