Kurczak ze szpinakiem, serem i salsą
Składniki
1 podwójny filet z kurczaka
1 op. świeżego szpinaku baby
ser pleśniowy
ser żółty
masło
czosnek
mielona papryka ostra i słodka
cebula
1 łyżka gęstej śmietany
pomidory
czerwona papryka
oliwa z oliwek
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Zrób kieszonkę w piersi kurczaka. Do środka włóż kawałek sera pleśniowego, sera żółtego, masła i drobno posiekany czosnek. Natrzyj mięso papryką i solą. Podsmaż na patelni z każdej strony, następnie wstaw do piekarnika na ok. 20 minut.

W czasie, kiedy mięso się piecze, na patelni zeszklij pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodaj pokrojony świeży szpinak i chwilę przesmaż. Dodaj czosnek, pokruszony ser pleśniowy oraz śmietanę. Pokrój drobno pomidory i paprykę, skrop oliwą i cytryną, dodaj sól, pieprz i odrobinę posiekanej pietruszki. Kurczaka podawaj ze szpinakiem i salsą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
40 min.
Dania główne
2 miesiące temu
25 min.
Desery
2 miesiące temu
45 min.
Desery
2 miesiące temu
90 min.
Desery