Przepisy Kurczak z grilla w marynacie imbirowej
Składniki
1 podwójny filet z kurczaka
3 cm świeżego korzenia imbiru
2 ząbki czosnku
1/2 szkl. oleju
1/2 łyżeczki musztardy
sok z 1/2 cytryny
1 łyżeczka suszonego imbiru
1/2 łyżeczki białego pieprzu
1 łyżeczka soli
Opis

W szklanym naczyniu wymieszaj olej z sokiem z cytryny. Obierz i zetrzyj na drobnej tarce imbir. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Czosnek i imbir, wraz z pozostałymi przyprawami i musztardą dodaj do oliwy z sokiem. Dokładnie wymieszaj.

Mięso z kurczaka pokrój w kostkę (ok. 2 cm) i wrzuć do marynaty. Zamieszaj i przykryj folią spożywczą. Wstaw na ok. 6 godzin do lodówki. Po tym czasie wyciągnij mięso z lodówki i ponadziewaj ciasno na krótkie patyki do szaszłyków. Zrumień z każdej strony na mocno rozgrzanym grillu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
60 min.
Przystawki
3 miesięcy temu
5 min.
Napoje
3 miesięcy temu
15 min.
Desery
3 miesięcy temu
30 min.
Napoje
3 miesięcy temu
60 min.
Dania główne