Przepisy Kurczak z grilla w marynacie imbirowej

Składniki

1 pierś z kurczaka (podwójny filet)
3 cm imbiru (świeżego korzenia)
2 ząbki czosnku
½ szklanki oleju słonecznikowego
½ łyżeczki musztardy stołowej
1 cytryna (sok z 0,5 cytryny)
1 łyżeczka imbiru mielonego (suszonego)
½ łyżeczki pieprzu białego
1 łyżeczka soli

Opis

W szklanym naczyniu wymieszaj olej z sokiem z cytryny. Obierz i zetrzyj na drobnej tarce imbir. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Czosnek i imbir, wraz z pozostałymi przyprawami i musztardą dodaj do oliwy z sokiem. Dokładnie wymieszaj.

Mięso z kurczaka pokrój w kostkę (ok. 2 cm) i wrzuć do marynaty. Zamieszaj i przykryj folią spożywczą. Wstaw na ok. 6 godzin do lodówki. Po tym czasie wyciągnij mięso z lodówki i ponadziewaj ciasno na krótkie patyki do szaszłyków. Zrumień z każdej strony na mocno rozgrzanym grillu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8