Przepisy Kurczak w sosie koperkowym

Składniki

3 pojedyncze filety z kurczaka

przyprawy: sól, pieprz

Wywar:

1 marchew

1 pietruszka

1 plaster selera

5 cm pora

3 szkl. wody

1 liść laurowy

Sos koperkowy:

ok. 1 szkl. wywaru

1 łyżka mąki (może być więcej, jeśli sos będzie za rzadki)

4 łyżki mleka

1 łyżką śmietanki słodkiej

1 pęczek posiekanego kopru

Opis

Filety umyj i oczyść z błon i ewentualnych chrząstek. Przygotuj wywar: umyj warzywa, obierz, opłucz ponownie i wrzuć do wrzącej osolonej wody, dodaj do nich listek laurowy. Do wody z warzywami włóż filety z kurczaka i gotuj do miękkości warzyw. Ugotowane warzywa, wyjmij wraz z mięsem, odcedź wywar przez sitko i na bazie tego wywaru przygotuj sos koperkowy.

Przygotuj sos: mąkę wymieszaj z mlekiem, rozprowadź 3 łyżkami ciepłego wywaru, wymieszaj i wlej powoli do wywaru. Mieszaj aż zgęstnieje. Zdejmij z ognia. Dodaj śmietankę i posiekany drobno koper, wymieszaj. Chwilkę podgrzej, nie gotuj. Filety pokrój w plastry i polej gorącym sosem koperkowym. Podawaj z ziemniakami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4