Kurczak w kokosie
Składniki
1 filet z kurczaka
2 białka
1 łyżka cytryny
olej do smażenia (na 1,5 cm głębokości patelni)
1/2 szkl. mąki pszennej
1/2 szkl. wiórków kokosowych
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Fileta z kurczaka umyj, oczyść z błon i pokrój w paski. Następnie skrop 1 łyżką cytryny, obsyp pieprzem i solą do smaku. Białka ubij na sztywną pianę. Mięso obtaczaj kolejno w mące, białku i wiórkach kokosowych. Smaż na głębokim oleju z obu stron na złoty kolor przez ok. 10–15 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
120 min.
Zupy
2 tygodnie temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
25 min.
Desery
2 miesiące temu
35 min.
Desery