Kurczak w imbirowym sosie
Składniki
2 filety z kurczaka
200 g makaronu ryżowego wstążki
1 papryka zielona
1 papryka żółta
1 marchewka
1 cebula
10 g grzybów mun
marynata:
1 czosnek
2 łyżki słodko-pikantnego lub słodkiego sosu chilli
4 łyżki sosu imbirowego z soją
2 łyżki miodu
sok z cytryny
Opis

Kurczaka pokrój w kostkę i marynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE w sosie imbirowym z soją, słodko-pikantnym lub słodkim chilli, miodzie, drobno posiekanym czosnku i soku z cytryny. Odstaw na ok. pół godziny.

W tym czasie pokrój cebulę w piórka, a pozostałe warzywa w słupki jednakowej wielkości. Przygotuj grzyby mun według przepisu na opakowaniu i pokrój w cienkie paski.

Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzuć kawałki mięsa i smaż na złocisty kolor. Następnie dodaj przygotowane wcześniej warzywa i grzyby, a także pozostałą marynatę. Duś pod przykryciem przez ok. 10 - 15 min.

Przygotuj makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu, a następnie smaż na patelni przez 5 min.

Kurczaka z warzywami serwuj ze smażonym makaronem. Danie dekoruj pietruszką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne