Przepisy Pieczony kurczak z chlebowym nadzieniem

Składniki

1 kurczak
sól
Nadzienie
3 bułki pszenne (podłużne)
150 g wątróbki z kurczaka
200 ml mleka
1 łyżka oleju słonecznikowego
2 jajka
2 łyżki natki pietruszki (posiekanej)
2 łyżki suszonego majeranku
1 szczypta gałki muszkatołowej
pieprz czarny mielony
Sałatka warzywna
3 pomidory
½ cebuli czerwonej (małej)
1 łyżeczka oliwy z oliwek
pieprz czarny mielony
sól

Sposób przygotowania

1

Pokrój bułki na małe kawałki i zalej je mlekiem.

2

Pokrój oczyszczoną wątróbkę i dodaj do przygotowanej wcześniej bułki. Wbij dwa jajka, dodaj posiekaną natkę pietruszki, gałkę muszkatołową, majeranek oraz pieprz.

3

Umyj kurczaka i przypraw solą. Wypełnij wnętrze nadzieniem. Jeżeli nie uda Ci się zużyć całego farszu, natnij skórę i spróbuj umieścić go pod nią. Przełóż do formy do pieczenia. Skrop odrobiną wody i piecz przez godzinę w 190 °C.

4

Pokrój kurczaka i podawaj z ryżem oraz sałatką warzywną: pokrój pomidory i cebulę na drobno, dodaj olej i przypraw solą oraz pieprzem. Wskazówka: Pozostały farsz możesz usmażyć na małej patelni lub w formie do pieczenia razem z kurczakiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8