Przepisy Kurczak, krewetki lub ryba tandoori

Składniki

6 filetów z kurczaka lub ½ kg krewetek królewskich lub 750 g filetów rybnych

4 łyżki sosu tandoori

250 g jogurtu naturalnego

¼ szklanki soku z cytryny

½ małej cebuli posiekanej

4 ząbki czosnku

1 łyżka zmielonego świeżego imbiru

1 łyżka soku z cytryny

kawałki limonki do przybrania

Opis

Kawałki piersi z kurczaka, ryby lub krewetek umieść w dużym płaskim naczyniu. Polej sokiem z cytryny, przykryj i wstaw do lodówki na 30 min. W mikserze połącz: sos tandoori, cebulę, czosnek, imbir, sok z cytryny, jogurt oraz sól. Miksuj do momentu uzyskania pasty.

Mięso, rybę lub krewetki polej przygotowana pastą. Przykryj i umieść w lodówce na 4 godz. Nagrzej piekarnik do temperatury 200°. Kurczaka piecz przez ok. 15 min, rybę przez ok. 10 min, a krewetki do momentu, aż zmienią kolor na pomarańczowo-czerwony.

Możesz także piec na grillu. Wówczas krewetki nadziewaj po 4 szt. na patyczki do grillowania namoczone wcześniej w wodzie. Rybę piecz w ponakłuwanej folii i nie przewracaj podczas grillowania. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4