Przepisy Kurczaczek z masy cukrowej

Składniki

pastyczna masa cukrowa: żółta, pomarańczowa, granatowa

Sposób przygotowania

 alt=
1

Żółtą masę cukrową podziel na jednakowej wielkości kawałki. Z każdego kawałka utocz kule o średnicy ok. 4 cm.

 alt=
2

Spłaszcz lekko boki kul, następnie uformuj głowy i ogonki, bez odrywania kawałków masy.

 alt=
3

Rozwałkuj cienko pomarańczową i żółtą masę cukrową. Z pomarańczowej wytnij kurze łapki i uformuj małe dzioby, z żółtej wytnij skrzydełka. Z granatowej masy utocz małe kuleczki na oczy. Wszystkie powstałe części doczep do wcześniej ulepionych korpusów. Jeżeli masa za bardzo przeschła i części nie chcą się zlepiać, posmaruj je cienko dowolnym niebarwionym alkoholem. Alkohol na krotki czas, zanim wyparuje, zwilży masę pozwalając na połączenie wszystkich części.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4