Przepisy Kulki mięsno-serowe

Składniki

450 g mięsa wołowego mielonego
225 g serka śmietankowego
200 g mąki pszennej
150 g goudy (tartej)
2 ząbki czosnku
1 szczypiorek (świeży)
natka pietruszki
2 łyżki przyprawy typu "vegeta" (według smaku)

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 175°C. Przykryj blachę papierem do pieczenia.

2

W małej misce połącz mięso, przyprawy, rozgnieciony czosnek, szczypiorek, pietruszkę i śmietanę. Dodaj mąkę z tartym serem, całość wymieszaj.

3

Z powstałej masy zrób małe kulki i ułóż je na papierze.

4

Kulki należy umieścić w lodówce na 10 minut. Po schłodzeniu włóż je do piekarnika na około 20 do 25 minut, aż uzyskają złoty kolor. Podawaj z ulubionym sosem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8