Przepisy Kulki mięsne zawijane w cebuli i bekonie
Składniki
500 g mielonego mięsa wołowego
125 g bułki tartej
1 jajko
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki czarnego pieprzu
2 ząbki czosnku
4 duże białe cebule
200 g bekonu w plasterkach
sos barbecue
wykałaczki
Sposób przygotowania
1
Obierz cebulę, odetnij wierzch i spód.
2
Natnij cebulę z jednej strony i rozdziel warstwy. Pozostaw największe części.
3
Pozostałą cebulę posiekaj w kosteczkę i wrzuć do miski z mięsem. Dodaj jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bułkę tartą.
4
Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj dokładnie.
5
Uformuj mięsne kulki i wypełnij nimi warstwy cebuli.
6
Owiń kule plastrami bekonu i przebij wykałaczkami z czterech stron.
7
Grilluj z obu stron lub piecz w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 220 °C.
8
Podawaj z ulubionym sosem BBQ i świeżym pieczywem.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco Nadchodzi lato

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 8.05.2019-30.05.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4