Przepisy Kulki mięsne zawijane w cebuli i bekonie

Składniki

500 g mielonego mięsa wołowego

125 g bułki tartej

1 jajko

1 łyżeczka soli

½ łyżeczki czarnego pieprzu

2 ząbki czosnku

4 duże białe cebule

200 g bekonu w plasterkach

sos barbecue

wykałaczki

Sposób przygotowania

1

Obierz cebulę, odetnij wierzch i spód.

2

Natnij cebulę z jednej strony i rozdziel warstwy. Pozostaw największe części.

3

Pozostałą cebulę posiekaj w kosteczkę i wrzuć do miski z mięsem. Dodaj jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bułkę tartą.

4

Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj dokładnie.

5

Uformuj mięsne kulki i wypełnij nimi warstwy cebuli.

6

Owiń kule plastrami bekonu i przebij wykałaczkami z czterech stron.

7

Grilluj z obu stron lub piecz w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 220 °C.

8

Podawaj z ulubionym sosem BBQ i świeżym pieczywem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4