Kulki mięsne smażone i podawane na świeżych warzywach
Składniki
600 g kulek mięsnych
1 sałata
2 pomidory
1 ogórek zielony
1 średnia cebula czerwona
kiełki lucerny
1 pęczek szczypiorku
1 łyżka octu winnego
3-4 łyżki oleju
2 łyżki oliwy z oliwek
Opis

Kulki mięsne obsmaż na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Z warzyw przygotuj sałatkę: sałatę porwij na dość drobne części, pomidory pokrój w ósemki, ogórki w plasterki, szczypiorek posiekaj, cebulę pokrój w plasterki. Wszystkie składniki bardzo delikatnie przemieszaj i skrop octem winnym oraz oliwą z oliwek. Na samym końcu posyp kiełkami. Na tak przygotowane warzywa układaj kulki mięsne.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
120 min.
Dania główne
3 tygodni temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Desery