Kuleczki z mięsa z żółtym serem
Składniki
30 g zmielonego mięsa wołowego
30 g zmielonego mięsa wieprzowego
2 jajka
1 łyżka mąki
3 ząbki czosnku
1 cebula
30 g sera żółtego w kawałku
1 słoiczek pomidorów suszonych w zalewie
przyprawy: sól, pieprz, majeranek
Opis

Mięso wymieszaj z jajkami i mąką, a następnie dodaj drobno posiekaną cebulkę i rozgnieciony czosnkiem. Przypraw solą, pieprzem i majerankiem.

Ser zetrzyj na tarce. Suszone pomidory przekrój na 4 części. Mokrymi rękami formuj kuleczki mięsa o wielkości małej mandarynki, a następnie zrób z nich małe placuszki. Na środek każdego połóż żółty ser i zawijając brzegi do środka, zrób kuleczkę nadziewaną tartym serem.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia poukładaj kuleczki z mięsa, tak aby się nie stykały i piecz przez ok. 30 min w temp. około 180°. Po upieczeniu przełóż mięso na duży talerz i połóż na wierzch kuleczek pokrojone na kawałki suszone pomidory. W mięso i pomidory wbij z góry wykałaczki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
1 tydzień temu
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne