Przepisy Kuleczki z mielonej wieprzowiny
Składniki
600 g mięsa mielonego wieprzowego
1 czerstwa bułka
1 jajko
½ szklanki mleka
1-2 łyżki oleju
3 łyżki mąki
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Czerstwą bułkę namocz w mleku. Do mielonego mięsa wbij jajko, dodaj odciśniętą bułkę, całość dopraw solą i pieprzem. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj. Z tak przygotowanego mięsa formuj kulki o wielkości orzecha włoskiego. Kulki obtocz w mące, posmaruj olejem i smaż na grillu przez około 15 min, często obracając i smarując olejem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
5 min.
Desery
2 miesiące temu
150 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
1 tydzień temu
10 min.
Desery