Przepisy Kukurydza zapiekana w cukinii i parmezanie

Składniki

4 kukurydze
1 cukinia
4 łyżeczki parmezanu (tartego)
4 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
suszona bazylia
sól

Opis

Kukurydzę gotuj w nieosolonej wodzie przez ok. 15 min. Cukinię umyj i pokrój wzdłuż na plastry o grubości ok. 4 mm. Czosnek wyciśnij przez maszynkę, dodaj łyżkę oliwy, sól i bazylię (ok. 1 płaska łyżeczka), a następnie wszystko wymieszaj. Plastry cukinii lekko posmaruj przyprawioną oliwą. Piekarnik nagrzej do temp. 200° . Plastry cukinii ułóż na folii aluminiowej i podpiecz przez ok. 1 min, aby zmiękły. Wyjmij je na talerz, każdy plaster posyp parmezanem i owiń nim kukurydzę serem do wewnątrz. Końce kukurydzy przypnij wykałaczkami i zapiekaj dalej przez ok. 10 min, aż ser się roztopi. Tak samo możesz piec kukurydzę na grillu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 15.10-21.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8