Kukurydza z masłem koperkowym
Składniki
​4 kukurydze
1 duża łyżka posiekanego kopru
80 g masła śmietankowego
przyprawy: sól
Opis

Miękkie masło wymieszaj z posiekanym koperkiem, dodaj sól. Masło przełóż na folię spożywczą, formując dość cienki walec. Zawiń szczelnie w folię i włóż do lodówki, aby zastygło. Kukurydze gotuj w wodzie bez soli przez ok. 15 min. Następnie odcedź, posól i griluj ją przez ok. 10 min. z każdej strony. Podawaj z pokrojonym w plasterki masłem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
15 min.
Sałatki