Przepisy Kukurydza w skorupce

Składniki

4 kukurydze
150 g orzechów ziemnych
¼ szklanki oliwy z oliwek
½ łyżeczki suszonej papryczki chilli
½ łyżeczki cząbru
½ chilli
1 ząbek czosnku
3 jajka
szklanki oleju słonecznikowego
3 łyżki mąki pszennej
jogurt naturalny (do maczania)
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Przygotuj masę: orzechy ziemne wymieszaj z przyprawami (chilli, cząber, sól, pieprz). Obrany ząbek czosnku drobno pokrój. Papryczkę chilli przekrój wzdłuż na pół, wyjmij pestki i dość drobno pokrój. Czosnek i papryczkę dodaj do orzechów, zalej oliwą i zmiksuj. Białka zmiksuj z orzechami, tak aby wszystko połączyło się w jednolitą masę. 

Kukurydzę obgotuj przez 15 min we wrzącej, nieosolonej wodzie, odcedź i poodcinaj końcówki. Następnie obtocz kukurydzę kolejno w przygotowanej masie i mące. Na mocno rozgrzanym oleju smaż kukurydzę, przewracając ją tak, aby wysmażyć ją na jasnozłoty kolor z każdej strony. Podawaj z jogurtem do maczania.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 15.10-21.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8