Przepisy Kukurydza w skorupce

Składniki

4 kukurydze

150 g orzechów ziemnych

1/4 szklanki oliwy

1/2 łyżeczki chilli

1/2 łyżeczki cząbru

1/2 świeżej papryczki chilli

1 ząbek czosnku

3 białka

1/3 szklanki oleju do smażenia

2-3 łyżki mąki

jogurt naturalny do maczania

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Przygotuj masę: orzechy ziemne wymieszaj z przyprawami (chilli, cząber, sól, pieprz). Obrany ząbek czosnku drobno pokrój. Papryczkę chilli przekrój wzdłuż na pół, wyjmij pestki i dość drobno pokrój. Czosnek i papryczkę dodaj do orzechów, zalej oliwą i zmiksuj. Białka zmiksuj z orzechami, tak aby wszystko połączyło się w jednolitą masę. 

Kukurydzę obgotuj przez 15 min we wrzącej, nieosolonej wodzie, odcedź i poodcinaj końcówki. Następnie obtocz kukurydzę kolejno w przygotowanej masie i mące. Na mocno rozgrzanym oleju smaż kukurydzę, przewracając ją tak, aby wysmażyć ją na jasnozłoty kolor z każdej strony. Podawaj z jogurtem do maczania.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4