Kukurydza gotowana
Składniki
2 kolby kukurydzy
ewentualnie masło do smaku
przyprawy: sól, cukier
Opis

Kukurydze obierz z liści i włókien, następnie opłucz. Przygotuj duży garnek – jeśli kukurydza jest większa od garnka, przełam ją na pół. W dużym garnku zagotuj wodę z cukrem (1 łyżeczka na 1 litr). Włóż do niej kukurydzę, przykryj i gotuj na silnym ogniu ok. 20 min. Po ugotowaniu odcedź i posól lub podawaj sól osobno, możesz również dodać masło do smaku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne