Przepisy Krupnik

Składniki

100 g kaszy jęczmiennej 

1 marchew 

50 g selera naciowego 

40 g pietruszki 

40 g pora 

1 ząbek czosnku 

3 gałązki koperku 

1 l bulionu drobiowego 

20 g boczku wędzonego 

20 ml oliwy 

przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie

Opis

Obierz warzywa ze skórki, a czosnek z łupiny. Umyj je dokładnie i pokrój w małą kostkę. W garnku rozgrzej oliwę i dodaj warzywa. Smaż je na mocnym ogniu, aby lekko się zrumieniły, wtedy zupa będzie smaczniejsza. 

Boczek wędzony PORADA KONTEKSTOWA - WĘDZENIE pokrój w drobną kostkę i dodaj do warzyw. Dzięki niemu zupa zyska przyjemny zapach wędzonki. Teraz dodaj kaszę jęczmienną i smaż jeszcze przez chwilę. Następnie włóż liść laurowy oraz ziele angielskie. Zalej całość bulionem i dodaj 1 gałązkę koperku. 

Zagotuj zupę i dopraw do smaku. Uważaj z solą, bo boczek zazwyczaj jest mocno solony. Gotuj krupnik powoli, aż kasza się rozklei, a zupa zgęstnieje. Na koniec pokrój drobno koperek i dodaj do zupy. W tym momencie już jej nie gotuj, aby utrzymać świeży smak koperku. Wlej na talerz porcję zupy i udekoruj listkami koperku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4