Przepisy Kruche migdałowe ciasteczka z wiśniami

Składniki

300 g zmielonych migdałów ze skórką

3 jajka

300 g cukru pudru + kilka łyżek do obtaczania ciastek

1 łyżka płynnego miodu

150 g konfitury wiśniowej

1/3 łyżeczki mielonego kardamonu

Opis

Mielone migdały wymieszaj mikserem z białkami jajek, 300 g cukru pudru, miodem i kardamonem. Powstałą kleistą masę przykryj folią spożywczą i schowaj na pół godziny do lodówki.  

Po tym czasie formuj z masy kulki wielkości orzecha włoskiego i po obtoczeniu ich w cukrze pudrze układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszcz kulki lekko dłonią i na środku każdego ciasteczka zrób niewielkie wgłębienie. Nałóż do niego pół łyżeczki konfitury. Wstaw ciasteczka do nagrzanego do 180°C piekarnika na 12–15 minut. Przed ściągnięciem z blachy upieczonych ciastek poczekaj, aż zupełnie wystygną.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4