Przepisy Królik pieczony w białym winie i ziołach

Składniki

1 kg mięsa z królika

po 1 łyżeczce tymianku i bazylii

1 listek laurowy

1 szkl. białego wytrawnego wina

150 g boczku wędzonego parzonego

6 łyżek oleju

4 cebule

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Mięso umyj i podziel na porcje. Posyp bazylią, tymiankiem, solą, pieprzem i pokruszonym liściem laurowym. Na końcu zalej je winem, przykryj folią aluminiową i włóż do lodówki na 24 godz. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Następnie przełóż go na talerzyk. Królika lekko odsącz z marynaty i obsmaż na tej samej patelni co boczek, dolewając jeszcze oleju. Odłóż na talerz, obok królika. Cebulę pokrój w krążki i zrumień ją na tym samym tłuszczu co mięso.

Do brytfanki włóż mięso królika, obsyp podsmażonym boczkiem, obłóż cebulą i zalej marynatą. Dodaj sól i pieprz do smaku. Przykryj całość folią aluminiową i piecz ok. 50 min w temp. 210°. Przed końcem pieczenia odkryj folię i podpiecz królika na złoto. Podawaj z ziemniakami lub ryżem oraz sałatkami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4