Przepisy Krokiety z pieczarkami, jajkiem i pietruszką

Składniki

140 g mąki pszennej

190 ml wody gazowanej

190 ml mleka

2 jajka

sól

2 łyżki oleju

Farsz:

1 kg pieczarek

1 cebula

3 jajka na twardo

1/2 szkl. posiekanej natki pietruszki

sól i pieprz do smaku

2 łyżki oleju

Opis

Pieczarki i cebulę obierz i posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, lekko posól i duś do czasu, aż woda z pieczarek odparuje. Na koniec dodaj natkę pietruszki i posiekane jajko na twardo. Całość dopraw pieprzem i w razie potrzeby jeszcze solą.

Zmiksuj wodę z mąką, mlekiem, jajkiem i solą. Odstaw na 15 minut. Następnie dodaj olej i jeszcze raz zmiksuj ciasto. Z ciasta usmaż naleśniki. Zaraz po usmażeniu nałóż na każdy naleśnik sporą porcję farszu i zwiń w krokieta. Krokiety przed podaniem podsmaż na niewielkiej ilości oleju. Podawaj na ciepło, najlepiej z klarownym barszczem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4