Przepisy Krewetki z sosem jogurtowym curry

Składniki

500 g obranych krewetki black tiger (rozmiar 16/20)

150 g jogurtu naturalnego typu greckiego

50 ml mleka kokosowego

1 łyżka oleju sezamowego

1 łyżeczka curry

1/2 cytryny

1 ząbek czosnku

2-3 gałązki koperku

2 łyżki oliwy

rukola

przyprawy: sól, pieprz czarny

Opis

Jeżeli masz zamrożone krewetki, wstaw je do zimnej wody, a następnie odsącz i odciśnij na kuchennym papierowym ręczniku.

Przygotuj marynatę: w misce wymieszaj sok z cytryny z oliwą. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj posiekany ząbek czosnku i koperek. Krewetki wymieszaj z przyprawami i odstaw na kilka minut do zamarynowania.

Przygotuj sos jogurtowy: w miseczce wymieszaj mleko kokosowe z curry i jogurtem typu greckiego. Przypraw solą i pieprzem.

Na patelni rozgrzej olej sezamowy, osącz krewetki z marynaty i smaż, aż całe zmienią kolor na różowy. Następnie podlej krewetki marynatą i jeszcze podsmaż do wyparowania płynu.

Na talerzykach rozłóż liście rukoli. Na każdą porcję sałaty nałóż sos jogurtowy i dwie krewetki. Do dekoracji możesz użyć plasterki cytryny.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4