Krewetki w sosie pietruszkowo-czosnkowym
Składniki
20 mrożonych krewetek
100 g serka homogenizowanego o smaku naturalnym
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka sosu tabasco
2 łyżki drobno posiekanej świeżej natki pietruszki
szczypta soli
szczypta kardamonu
kilka kropli octu winnego
1 bagietka
Opis

Do naczynia przełóż serek, wyciśnięty przez praskę czosnek, kardamon, tabasco, posiekaną pietruszkę, sól i wszystko dokładnie wymieszaj. Na suchą patelnię wrzuć krewetki i na wolnym ogniu mieszaj aż się rozmrożą i będą miękkie, a woda wyparuje. Odstaw z ognia, by przestygły. Następnie wymieszaj dokładnie z sosem. Krewetki podawaj na liściach sałaty z kiełkami. Danie skrop octem. Całość uzupełnij złocistymi grzankami z bagietki podpieczonej w piekarniku lub tosterze.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
120 min.
Zupy
2 tygodnie temu
10 min.
Napoje