Przepisy Krewetki w sosie pietruszkowo-czosnkowym

Składniki

20 mrożonych krewetek

100 g serka homogenizowanego o smaku naturalnym

1 ząbek czosnku

1 łyżeczka sosu tabasco

2 łyżki drobno posiekanej świeżej natki pietruszki

szczypta soli

szczypta kardamonu

kilka kropli octu winnego

1 bagietka

Opis

Do naczynia przełóż serek, wyciśnięty przez praskę czosnek, kardamon, tabasco, posiekaną pietruszkę, sól i wszystko dokładnie wymieszaj. Na suchą patelnię wrzuć krewetki i na wolnym ogniu mieszaj aż się rozmrożą i będą miękkie, a woda wyparuje. Odstaw z ognia, by przestygły. Następnie wymieszaj dokładnie z sosem. Krewetki podawaj na liściach sałaty z kiełkami. Danie skrop octem. Całość uzupełnij złocistymi grzankami z bagietki podpieczonej w piekarniku lub tosterze.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4