Przepisy Krewetki tygrysie z jarmużem i brukselką

Składniki

350 g krewetek

500 g brukselki

3 garści jarmużu

250 ml mleczka kokosowego

150 g pomidorków koktajlowych

1 papryczka chili (jeżeli chcesz, by danie było mniej pikantne, przygotuj 1/2 papryczki chili bez pestek)

1–2 łyżki pasty curry zielonej

1 ząbek czosnku

1/2 łyżeczki imbiru suszonego

1 limonka

natka pietruszki

1 łyżka oleju kokosowego

3 łyżki pestek dyni

sól

pieprz

Opis

Krewetki oczyść z pancerza. Pozbądź się ciemnej nitki (jelita). Brukselki obierz z zewnętrznych liści i ugotuj al dente. Pokrój czosnek i chili.

Na patelni rozgrzej olej. Dodaj czosnek, chili oraz pastę curry. Smaż chwilkę. Dodaj mleczko kokosowe, krewetki, pokrojone na pół pomidorki oraz jarmuż. Smaż 5-6 minut, często mieszając. Dodaj brukselkę, sok z 1/2 limonki i dopraw do smaku solą, pieprzem oraz imbirem.

Danie podawaj posypane pestkami dyni, natką pietruszki oraz z plasterkami limonki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4