Przepisy Kremowa zupa z brokułów podawana w pieczywie
Składniki
2 bułki
1 bagietka (lub bułka do hot dogów)
1 marchewka
0,33 brokułu
300 ml wody (lub bulionu)
1 łyżeczka jogurtu (białego)
orzechy
szczypiorek
sól
Sposób przygotowania
 alt=
1
Pokrój brokuł i marchewkę na małe kawałeczki. Jeden plasterek marchewki przekrój na pół.
 alt=
2
Wsyp warzywa do garnka, wlej wodę lub bulion, dodaj sól; doprowadź do wrzenia. Duś, aż warzywa będą miękkie.
 alt=
3
Zmieszaj całość z jogurtem.
 alt=
4
Odkrój ćwierć wierzchu bułki, wyjmij wnętrze ze spodu.
 alt=
5
Odkrój końcówki podłużnej bułki - to będzie głowa zajączka.
 alt=
6
Zrób niewielkie otwory na oczy i umieść w nich orzechy. Ze szczypiorku zrób wąsy, a z przekrojonego wcześniej plasterka marchewki - uszy. Umocuj zajączka na talerzu lub pieczywie, udekoruj pietruszką i podawaj razem z kremem. Wskazówka: zamiast bułek można użyć mniejszego okrągłego chleba i wykonać zajączki ze zwykłej bułki.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
10 min.
Napoje
2 3 4