Przepisy Kremowa zupa szpinakowa

Składniki

75 g sera parmezan

2 małe cebule

1 łyżka oleju słonecznikowego

500 g szpinaku liściastego świeżego (lub mrożonego)

estragon świeży lub suszony (lub świeży tymianek)

125 ml śmietany (najlepiej tłustej i kwaśnej)

2 kostki bulionu

750 ml wody

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Cebulę obierz i pokrój w talarki. Olej rozgrzej na patelni i przez chwilę duś na nim cebulę. Szpinak oczyść, umyj i dodaj do cebuli (jeżeli będziesz używać szpinaku mrożonego najpierw go rozmroź na patelni, a dopiero później dodaj cebulę).

Wszystko duś na małym ogniu przez ok. 2 min. Dodaj estragon. Zalej wszytko bulionem warzywnym rozpuszczonym w gorącej wodzie, przypraw solą i pieprzem. Gotuj pod przykryciem przez ok. 10 min. Następnie lekko zmiksuj i wymieszaj ze śmietanką. Przed podaniem posyp parmezanem i posiekanymi lub suszonymi ziołami estragonu albo tymianku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4