Przepisy Kremowa zupa szparagowa
Składniki
6 białych szparagów
4 ziemniaki
2 łyżki serka mascarpone
1 łyżka soku z cytryny
1 szkl. bulionu warzywnego
cukier
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj z odrobiną soli. Ugotowane i ostudzone pokrój w kostkę. Szparagi umyj, odetnij twarde końcówki i obierz do 3/4 długości, zostawiając główki. Przekrój je na pół, włóż do garnka, zalej wrzątkiem, dodaj sól i cukier do smaku. Gotuj ok. 10 min na w pół twardo. Ziemniaki zmiksuj wraz ze szparagami i rozrzedź szklanką przygotowanego bulionu. Przelej do garnuszka i podgrzewaj ok. 10 min na wolnym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia. Pod koniec podgrzewania dodaj 2 łyżki serka mascarpone, sól i pieprz do smaku. Udekoruj listkiem bazylii.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.06-26.06.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4