Przepisy Krem z selera z buraczanymi chipsami
Składniki
600 g obranego selera
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
10 cm białej części pora
1 niewielki ziemniak
2 łyżki oliwy
2-4 łyżki ziaren słonecznika
2-3 łyżki chipsów z buraka
500 ml wrzątku (lub gorącego bulionu)
przyprawy: sól, pieprz
Sposób przygotowania
1
Obierz ziemniaka i pokrój w kostkę. Seler pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę i pora posiekaj.
2
Na rozgrzanej oliwie zeszklij PORADA KONTEKSTOWA - ZESZKLENIE cebulę i pora.
3
Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojonego ziemniaka i seler.
4
Smaż jeszcze przez minutę, po czym zalej warzywa na patelni wrzątkiem lub gorącym bulionem.
5
Przelej zupę do garnka i postaw na średnim ogniu. Gotuj aż wszystkie warzywa zmiękną. Ugotowaną zupę zmiksuj dokładnie blenderem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
6
Upraż na suchej patelni ziarna słonecznika. Podaj zupę, posypując ją słonecznikiem i chipsami z buraka.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
120 min.
Zupy
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
60 min.
Desery