Przepisy Krem z pieczonych buraczków z kawiorem z łososia

Składniki

400 g buraków gotowanych 

100 g cebuli 

1 ząbek czosnku 

500 ml bulionu warzywnego

50 g masła 

60 ml oliwy 

2 gałązki koperku 

200 ml śmietanki 30% 

50 g śmietany kwaśnej 

30 g kawioru z łososia

przyprawy: sól, pieprz czarny 

Opis

Buraki dokładnie umyj. Rozłóż tyle arkuszy folii aluminiowej, ile jest buraków. Każdą sztukę polej oliwą i posyp solą, następnie zawiń w folię jak cukierek. Rozgrzej piekarnik do temp. 160˚C i wstaw buraki do pieczenia na ok. 2 godz. Po tym czasie pozostaw je do ostygnięcia. Warzywa obierz ze skórki i pokrój na kawałki. 

W rondlu rozgrzej masło i lekko podsmaż na nim pokrojone w małą kostkę cebulę oraz czosnek. Dodaj buraki i znowu lekko podsmaż. Następnie wlej bulion i gotuj zupę przez 10 minut. Buraki po pieczeniu są już miękkie, więc nie ma potrzeby długiego gotowania – wystarczy, by krem nabrał smaku. Dolej śmietankę i zmiksuj na gładko. Na koniec dopraw solą i pieprzem.

Koperek drobno pokrój i wymieszaj z oliwą. Przypraw świeżo mielonym pieprzem. Wlej zupę do talerza i udekoruj kleksem kwaśnej śmietany. Na wierzchu ułóż łyżeczką kawior. Na koniec polej krem koperkową oliwą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4