Przepisy Krem z kaszy jęczmiennej gotowany z warzywami i śmietanką koperkowa

Składniki

100 g kaszy jęczmiennej

400 ml bulionu drobiowego

100 g marchewki

50 g selera

1/2 pora (część zielona)

2 ząbki czosnku

1 cebula

1/2 pęczka natki pietruszki

30 ml oliwy z oliwek

1/2 pęczka koperku

50 ml śmietanki 30%

50 ml kwaśnej śmietany

przyprawy: sól, pieprz czarny

Opis

Obierz warzywa i pokrój w kostkę. Pora przetnij, umyj i pokrój w kostkę podobnej wielkości, jak pozostałe warzywa. Obierz cebulę i czosnek – drobno je pokrój.

W płaskim garnku rozgrzej oliwę, wsyp cebulę i czosnek. Przypraw od razu solą i pieprzem. Podsmaż aż cebula straci surowy zapach i będzie szklista. Wsyp pozostałe warzywa oraz kaszę jęczmienną. Wymieszaj i powoli dolewaj bulion. Gotuj powoli. Jak tylko kasza wchłonie płyn, dolej kolejną porcję bulionu.

Gdy kasza napęczniej i będzie miękka, wlej śmietankę i dodaj posiekany koperek i natkę pietruszki. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem oraz ewentualnie solą. Przełóż krem do miseczek i na wierzch nałóż łyżkę kwaśniej śmietany.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4