Przepisy Krem z kaszy jaglanej ze świeżymi figami i migdałami

Składniki

80 g gorzkiej czekolady

1 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej

6 daktyli bez pestek

szczypta mielonego kardamonu

1/2 szkl. mleka

2 dojrzałe banany

4-6 orzechów laskowych

1 op. serka śmietankowego

1 łyżeczka masła

sól

Do dekoracji

migdały

świeże figi

Opis

Ugotuj kaszę jaglaną z odrobiną soli i 1 łyżeczką masła w proporcji wody 2:1 (Uwaga: bardzo ważne jest wypłukanie i sparzenie kaszy jaglanej przed gotowaniem, by miała przyjemny smak).

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.

Zblenduj ugotowaną kaszę jaglaną, daktyle, banany i orzechy laskowe (możesz dodać trochę mleka, by ułatwić sobie zadanie).

Połącz czekoladę ze zmiksowanymi produktami, dodaj kardamon, pozostałe mleko oraz serek śmietankowy i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji kremu (jeśli Twoim zdaniem masa jest zbyt gęsta, dodaj jeszcze odrobinę mleka).

Udekoruj krem świeżymi figami oraz posiekanymi migdałami.

Krem najlepiej smakuje schłodzony, ale do spożycia nadaje się zaraz po przygotowaniu. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4