Przepisy Krem z brukselki

Składniki

1 pęczek włoszczyzny

1 cebula

1/2 kg brukselki

1 i 1/2 l wody

2 łyżki jogurtu naturalnego

mała płaska łyżeczka cukru

przyprawy: sos sojowy, pieprz

Opis

Cebulę obierz, posiekaj w kostkę i zeszklij na 2 łyżkach masła. Posyp mąką i zrób zasmażkę. Włoszczyznę obierz, pokrój na duże kawałki, zalej wodą, dodaj sporo sosu sojowego, pieprz i gotuj ok. 20 min. Brukselkę obierz z wierzchnich listków, następnie każdą główkę natnij na czubku na krzyż i wrzuć do wywaru. Dodaj cukier i gotuj wszystko do miękkości.

Wywar odcedź, wyjmij wszystkie warzywa, poza brukselką. Do wywaru dodaj zasmażkę i wszystko dokładnie zmiksuj. Następnie wymieszaj masę z jogurtem. Zupę podawaj z groszkiem ptysiowym lub z podpieczonym chrupiącym chlebkiem lub bagietką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4