Przepisy Krem pieczarkowy
Składniki
1 pęczek włoszczyzny (bez kapusty)
300 g pieczarek
1 cebula
1 i 1/2 l wody
1 łyżka masła
kilka łyżek śmietany lub jogurtu naturalnego
kilka łyżek sosu sojowego jasnego
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Włoszczyznę obierz, umyj i pokrój dowolnie. Warzywa wrzuć do zimnej wody, dodaj 1 łyżeczkę soli, sos sojowy dla intensywności smaku i gotuj około godziny. Po tym czasie wywar odcedź.

Pieczarki umyj dokładnie oczyść i pokrój w plastry, cebulę drobniutko posiekaj. Na patelni rozpuść masło i duś warzywa na średnim ogniu, aż pieczarki puszczą sok, a cebul się zeszkli. Następnie zalej je odcedzonym wywarem, dopraw solą, sosem sojowym i zmiksuj całość. Na koniec dopraw świeżo zmielonym pieprzem, dodaj śmietanę lub jogurt i dokładnie wymieszaj.

Przed podaniem podgrzej i podawaj z podpieczoną bagietką lub groszkiem ptysiowym. Wierzch posyp natką pietruszki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4