Przepisy Krakersy z selerem

Składniki

100 g selera

150 g mąki orkiszowej

150 g masła

150 g startego parmezanu

150 g bułki tartej

2 jajka

Posypka

sezam

kumin

mak

Sposób przygotowania

 alt=
1

Nagrzej piekarnik do 180 °C. Umyj i zetrzyj na tarce seler, dodaj mąkę, tłuszcz, ser, bułkę tartą i jedno jajko. Wymieszaj na gładką masę.

 alt=
2

Zawiń ciasto z papier do pieczenia i wstaw do lodówki na 10 minut.

 alt=
3

Rozwałkuj ciasto, posmaruj je roztrzepanym jajkiem i posyp przygotowaną wcześniej mieszanką.

 alt=
4

Potnij ciasto na 3-4 centymetrowe plasterki i piecz 15 minut, aż ciasto stanie się złociste.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4