Przepisy Krakersy z łososiem wędzonym i sosem musztardowo-koperkowym

Składniki

​1 op. krakersów

150 g łososia wędzonego

100 g jogurtu greckiego

2 cytryny

40 ml oliwy z oliwek

1/2 pęczka szczypiorku

1/4 pęczka koperku

1 łyżka musztardy dijon

1 łyżka miodu

przyprawy: pieprz czarny

Opis

Przygotuj jogurt cytrynowy: sparz cytrynę we wrzątku. Obierz skórkę z 1/2 cytrusa i drobno posiekaj, a następnie wymieszaj w misce z jogurtem naturalnym. Dodaj drobno pokrojony koperek. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Przygotuj sos musztardowy: musztardę wymieszaj z miodem i sokiem z 1/4 cytryny. Ciągle mieszając, dolewaj powoli oliwę. Przypraw jeszcze świeżo siekanym koperkiem oraz pieprzem.  

Rozłóż krakersy na tacy. Na każdy nałóż łyżeczkę cytrynowego jogurtu. Plasterki łososia wędzonego PORADA KONTEKSTOWA - WĘDZENIE przekrój na mniejsze kawałki, zroluj i ułóż na jogurcie (zamiast łososia możesz użyć wędzonego pstrąga lub innej wędzonej ryby). Każdą przekąskę polej cienką strużką sosu musztardowo-koperkowego. Do dekoracji użyj gałązki koperku i pokrojonej w ćwiartki cytryny.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4