Przepisy Kotlety schabowe z ananasem

Składniki

4 kotlety schabowe, każdy po 200 g

4 plastry sera mozzarella

4 plastry świeżego ananasa

4 łyżeczki konfitury z żurawiny

olej lub oliwa do posmarowania mięsa

przyprawy: sól, pieprz, majeranek

Opis

Kotlety umyj, osusz, ponacinaj każdy i lekko rozbij. Następnie oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Majeranek powinien wejść głęboko w nacięcia. Na końcu każdy kawałek mięsa polej oliwą i wstaw do lodówki na godzinę.

Po tym czasie ułóż kotlety na rozgrzanym ruszcie w piekarniku i piecz po 10 min z każdej strony. Następnie poukładaj na nich plastry ananasa i sera - zapiekaj jeszcze przez ok. 10 min w temp. 200-220°.

Upieczone kotlety podawaj z łyżeczką żurawiny i ziemniakami z pietruszką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4