Przepisy Kotlety rybne

Składniki

500 g filetów z mintaja

1/2 pęczka zielonej pietruszki

1 czerstwa kajzerka (może być świeża)

1/2 szkl. ciepłej wody

2 łyżki mąki

2 łyżki soku z cytryny

przyprawy: sól

Panierka:

1 jajko

kilka łyżek bułki tartej

2 łyżki oleju do smażenia

Opis

Filety oczyść z ewentualnych ości i przepłucz pod wodą. Kajzerkę zalej ciepłą wodą. Kiedy namoknie, wyciśnij z niej nadmiar wody, dodaj do ryby i zmiel. Następnie dodaj sól i cytrynę do smaku. Pietruszkę umyj, posiekaj i dodaj do masy rybnej.

Z masy formuj małe kotleciki, obtaczając je z obu stron najpierw w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż kotleciki na rumiano z każdej strony (ok. 6 min). Podawaj z ryżem i warzywami.

Jeśli przygotowujesz danie dla dzieci możesz uformować na talerzu króliczka wykorzystując: kulkę ugotowanego ryżu, liście bazylii, szczypiorek, orzechy laskowe, kawałki skórki cytryny, pomidorka koktajlowego, ozdobną sałatę oraz 2 podłużne kotleciki rybne.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4