Kotleciki z ziemniaków ze szczypiorkiem
Składniki
​40 g startego sera parmezan
9 obranych ziemniaków
1 łyżka śmietanki 30%
1 jajko
1 łyżka mąki ziemniaczanej
100 g sezamu
1/2 pęczka szczypiorku
olej do smażenia
przyprawy: sól, biały pieprz
Opis

Przygotuj masę ziemniaczaną: ugotuj ziemniaki. Gorące zgnieć na gładką masę. Dodaj śmietankę, jajko, parmezan, mąkę, sól oraz pieprz do smaku i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, następnie przestudź. Z otrzymanej masy wilgotnymi dłońmi ugnieć równe kotleciki. Obtocz je w sezamie i smaż na rozgrzanym oleju w głębokiej patelni po 5 min z każdej strony. Gdy sezam nabierze złotego koloru, kotleciki będą gotowe. Przed podaniem posyp je posiekanym szczypiorkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
25 min.
Zupy
2 miesiące temu
35 min.
Desery
2 miesiące temu
30 min.
Zupy
2 miesiące temu
45 min.
Zupy